![]() |
Látogasson el webáruházunkba! |
A fehér csokis málnalekvárról:
A gyermekek nagy kedvence, a fehér csokis málnalekvárunk alapja a két nagymama – Jolán és Aranka mama- hagyatékának módosításból alakult ki, immáron közel 100 éves recept alapján. Egy nyári motorozás alkalmával megpihenve Hévízen fehér csokis málnatortát majszolgatva elmélkedtünk, hogy a málnánál csak a fehér csoki és a málna kombinációja íncsiklandóbb. Gyorsan kapva a málnafarm adta lehetőségeken kipróbáltam a málnalekvárba olvasztani a fehér csokit. Mennyei íz kombinációt sikerült megalkotni. melyet ma már szinte mindenki ismer, aki a piacokon pultunk előtt elmegy, vagy egy-egy rendezvény alkalmával megismer bennünket. A fehér csokis málnalekvár minden édesszájú ember fantáziáját megmozgatja, és előszeretettel kóstolják meg. A siker pedig nem marad el.
A nagymama receptje még fele-fele arányban tartalmazott cukrot és málnát, mivel tartósítószer használata nélkül készültek a lekvárok. Azonban az élelmiszer-biztonság miatt fontos a nátrium-benzoát használata, így a minél magasabb gyümölcstartalmat helyezzük előtérbe. A málna a szüretelést követően 3-4 órán belül kerül feldolgozásra. Tisztítás után összetörjük a szemeket, hozzáadjuk az összetört BOCI fehér csokoládét, majd rövid főzés után adagoljuk a cukrot és a hozzávalókat, aztán alapos főzés után még forrón csomagoljuk, ezzel is hosszabbítva az eltarthatóságot. A cukor mennyiségét saját ízlésünk szerint csökkentettük a fehér csokoládé javára, hiszen jelentősen édesíti a csoki is a lekvárt. A citromsav a tárolás során fellépő szín sötétedést és a cukor lúgos kémhatását hivatott mérsékelni. Ugyan a málna gazdag pektinben a kis cukortartalom és a gyümölcs lédúsága miatt nem sűrűsödne, ezért almából kivont pektin adagolásával érjük el a kívánt állagot. Fontos tudni, hogy a málnamag miatt másfél évesnél fiatalabb gyermekek nem fogyaszthatják. Ha a málnamaggal kapcsolatban fenntartásai lennének, tekintse meg málna dzsemünket, melyet málnamag nélkül kínálunk.