+36 30 545 7642 / mezedesmalna@gmail.com
 Málnaszörp

Málnaszörp

Cikkszám: 002
Kiszerelés: 500 ml
Súly: 0.675 Kg
1 500 Ft
3 000 Ft / 1000 ml
 üveg
Megosztás másokkal:
Rövid ismertető: Nagymama receptje alapján újragondolt, szűrt málna léből, saját ültetvényről származó gyümölcsből készült. Ételfestéktől, hozzáadott víztől és ízfokozótól mentes. Összetevők: 50-52% málna lé, cukor és glükóz-fruktóz szirup változó arányban, citromsav, nátrium-benzoát. Ajánlott hígítási arány: 1:8 vagy 1:9

Termékismertető

A málnaszörpről:

 Nagymama receptje alapján újragondolt, saját ültetvényről származó málnából készült szörp. A málna szüretelést követően 3-4 órán belül kerül feldolgozásra és sajátságosan hozzá alakított préselésen és szűrésen vesz részt. Az elkészült málna lé nem kap hő vagy további mechanikai kezelést, hisz így őrzi meg a legtöbb vitamint, aminosavat, ízt és aromát. A leszüretelt málna 70-75%-át sikerül tiszta, friss és utánozhatatlan színű málna lévé alakítani, mely saját cukor tartalmától függően 50-52%-át teszi ki szörpünknek. A kristálycukor elengedhetetlen a mellékíz mentes édesítéshez, azonban ha csak cukrot használnánk, akkor a tárolás során kikristályosodna, sűrűvé és darabossá válna. Azért, hogy a kész termékhez ne kelljen vizet hozzáadni, glükóz-fruktóz szirupot használunk, így nem hígítjuk és mégis palackban hozható forgalomba. Citromsav a tárolás során fellépő szín sötétedést és a cukor lúgos kémhatását hivatott mérsékelni. Nátrium-benzoát szükséges a biztonságos tároláshoz és értékesítéshez. Szomorú tapasztalat, hogy a piacokon „tartósítószer mentes” termék előállítójának feltett alapos kérdések után kiderül, használ tartósítószert. Azonban ez sokkal hasztalanabb, mint a tudatos és pontos tartósítószer használat, hisz a citromsavval beállított kémhatás garantálja a nátrium-benzoát tartósító hatását a lehető legkisebb felhasználás mellett.

Fontos számunkra a környezetvédelem, ezért megkérünk a PET palack felelősség tudatos elhelyezésére a műanyag hulladéktárolóba.