+36 30 545 7642 / mezedesmalna@gmail.com
 Kajszibarackos málnalekvár

Kajszibarackos málnalekvár

Cikkszám: 007
Kiszerelés: 220 g
Súly: 0.6 Kg
600 Ft
2 727 Ft / 1000 g
Megosztás másokkal:
Rövid ismertető: Összetevők: 49% málna (maggal együtt), 24% kajszibarack, cukor, citromsav Sűrítőanyag: pektin Tartósítószer: nátrium-benzoát 100 g termék 73 g gyümölcs felhasználásával készült Összes cukortartalom: 24 g/100 g

Termékismertető

A kajszibarackos málnalekvárról:

 

Jolán mama és Aranka mama receptjeinek lényege a málnatartalom volt, azonban nem mondható a málnalekvár egy rostos lekvárnak. Ennek kiküszöbölésére gondoltunk arra, hogy a kajszibarackkal keverve a málnalekvárból egy finom, rost dús lekvár készíthető. A nagymama receptje még fele-fele arányban tartalmazott cukrot és málnát, mivel tartósítószer használata nélkül készültek a lekvárok. Azonban az élelmiszer-biztonság miatt fontos a nátrium-benzoát használata, így a minél magasabb gyümölcstartalmat helyezzük előtérbe. A málna a szüretelést követően 3-4 órán belül kerül feldolgozásra. Tisztítás után összetörjük a szemeket, hozzáadjuk a megpucolt kajszibarack gerezdeket, majd rövid főzés után adagoljuk a cukrot és a hozzávalókat, aztán alapos főzés után még forrón csomagoljuk, ezzel is hosszabbítva az eltarthatóságot. A citromsav a tárolás során fellépő szín sötétedést és a cukor lúgos kémhatását hivatott mérsékelni. Ugyan a málna gazdag pektinben a kis cukortartalom és a gyümölcs lédúsága miatt nem sűrűsödne, ezért almából kivont pektin adagolásával érjük el a kívánt állagot. Fontos tudni, hogy a málnamag miatt másfél évesnél fiatalabb gyermekek nem fogyaszthatják. Ha a málnamaggal kapcsolatban fenntartásai lennének, tekintse meg málna dzsemünket, melyet málnamag nélkül kínálunk.