+36 30 545 7642 / mezedesmalna@gmail.com
 Diabetikus málnalekvár

Diabetikus málnalekvár

Cikkszám: 010
Kiszerelés: 220 g
Súly: 0.4 Kg
900 Ft
4 091 Ft / 1000 g
 üveg
Megosztás másokkal:
Rövid ismertető: Összetevők: málna (maggal együtt) 75%, eritrit 23 %, citromsav Sűrítőanyag: pektin Tartósítószer: nátrium-benzoát 100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült.

Termékismertető

A diabetikus málnalekvárról:

 

A nagymama receptjéből kiindulva alkottuk meg a diabetikus málnalevárt azok számára, akik valamilyen okból kifolyólag kerülik a hozzáadott cukrot tartalmazó termékeket. Diabetikus málnalekvárunk jól beilleszthető bármilyen diétába, fogyaszthatják cukorbetegek is.

Az élelmiszer-biztonság miatt fontos a nátrium-benzoát használata, így a minél magasabb gyümölcstartalmat helyezzük előtérbe. A málna a szüretelést követően 3-4 órán belül kerül feldolgozásra. Tisztítás után összetörjük a szemeket, rövid főzés után adagoljuk a hozzávalókat, aztán alapos főzést követően az eritrit hozzáadása után még forrón csomagoljuk, ezzel is hosszabbítva az eltarthatóságot. A citromsav a tárolás során fellépő szín sötétedést és a cukor lúgos kémhatását hivatott mérsékelni. Ugyan a málna gazdag pektinben a kis cukortartalom és a gyümölcs lédúsága miatt nem sűrűsödne, ezért almából kivont pektin adagolásával érjük el a kívánt állagot. A gondos, precíz elkészítésnek köszönhetően egész éven át élvezhetjük a málna friss és természetes ízét anélkül, hogy lelkiismeret furdalásunk lenne a hozzáadott cukor fogyasztása miatt. Az eritrit természetes, emellett jóformán energiamentes. Ráadásul semmilyen mellékhatása nincs, nem okoz emésztési panaszokat sem, és nem károsít minket. Az eritrites termékek a csomagolás utáni nagy hőmérséklet csökkenés következménye képen egy vékony réteg ki kristályosodhat, amely nem jelent minőségi romlást, ugyanúgy fogyasztható a termék.