+36 30 545 7642 / mezedesmalna@gmail.com
 Repce méz

Repce méz

Cikkszám: 015
Kiszerelés: 1000 g
Súly: 1.2 Kg
2 800 Ft
2 800 Ft / 1000 g
Betöltés...

Termékváltozatok:
 üveg
Megosztás másokkal:
Rövid ismertető: Termék kiszerelése: 1 kg, 0,5kg, 250g. Termék csomagolása: Csavart zárral ellátott üveg. Termék összetevői: 100% repceméz.

Termékismertető

A repcemézről:

Magyarország egész területén folyik repcetermelés, tehát sok repceméznek való méhlegelő van.  Legeredményesebben a Dunántúl déli és nyugati megyéiben foglalkoznak vele. Ebben a régióban  a méhészek 72-60 százaléka vándorol repcére.

.Az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz a repceméz. Magas szőlőcukor tartalma miatt viszont gyorsan finomszemcsésen kristályosodik, így napok alatt zsírszerűvé-krémszerűvé válik, ezért hívják krémméznek. Könnyen kenhető. A repceméz (krémméz) színe: krémszínűtől a halvány sárgáig terjedő. Nagyon édes, de emellett van a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata.
A repceméz nagyon értékes és hatásos méz, mivel közvetlenül szűrés után kerül kiszerelésre és szinte minden alkotóeleme károsodás nélkül kerül a szervezetünkbe. A repceméz legfőbb hatása nagyon alacsony savtartalma miatt az, hogy a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek is ajánlható. A repceméz további hatásai:  erősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott.

A repcemézet (krémmézet) enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávéba, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját. A repce virágpora és méze szinte a legtáplálóbb a méhek számára is, ugrásszerűen erősödnek a tápértékben dús beltartalma miatt. Hazai fogyasztóink a repcemézet elsősorban olcsóságát értékelik, de éppen ez az oka, hogy a méhészek nem mindig tartják meg tisztán, hanem összecsapják a vegyes virágmézzel.


Próbáld ki a tiszta repcemézet (krémmézet), akár kávéba, akár gyomorsav ellen, akár sütésre! Ha eddig még nem tette....