+36 30 545 7642 / mezedesmalna@gmail.com
 Vegyes virág méz

Vegyes virág méz

Cikkszám: 016
Kiszerelés: 1000 g
Súly: 1.2 Kg
2 800 Ft
2 800 Ft / 1000 g
Betöltés...

Termékváltozatok:
 üveg
Megosztás másokkal:
Rövid ismertető: Termék kiszerelése: 1 kg, 0,5kg, 250g. Termék csomagolása: Csavart zárral ellátott üveg. Termék összetevői: 100% vegyes virágméz.

Termékismertető

A vegyes virágmézről:

Ha a méhek sokvirágú tarka réteken, díszkertekben, botanikus kertekben gyűjtenek; vagy amikor a méhész ritkábban perget, a különböző eredetű nektár vegyes mézzé érik. A vegyes virágméz összetétele évszakonként és tájanként mindig más és más. Vegyes mivoltából következik, hogy sokféle cukrot, szerves savat, illóolajat, ásványi elemet tartalmaz, ami fokozza kedvező élettani hatásait.

A Kárpát-medencében 700 növényfaj iránt érdeklődnek méheink. Ezek a legnagyobb botanikus kertben sem találhatók meg mind. Egyes méhészetek egy évben 40-50 különböző növény termékeivel találkoznak. A vegyes virágmézek ennek megfelelően illóolajokban, ásványi anyagokban mindig gazdagabbak, mint a monomézek. Ez a tény humán egészségügyi szempontból előnyös, a kereskedelem szempontjából viszont hátrányos, mert nem standardizálhatók. Minden vidéken és minden évben mások, egyediek.

A mézet értékes mezei virágokról, gyógynövényekről gyűjtötték a szorgalmas méhek és emiatt beltartalmilag kiváló méznek számít. Szakemberek szerint a virágméz a legértékesebb mézek közé tartozik, mivel a természetgyógyászatban is használt különféle növényekről származó nektár révén a méz hatásterülete is kiszélesedik.

A vegyes virágméz színe: halványbarnás színtől egészen a sötétbarnáig terjed, és ez függ a benne levő mézek összetételétől. Érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják. Erősíti a szervezet védekező-rendszerét. Hajlamos a kristályosodásra. Natúr fogyasztásra és sütemények ízesítésére kiválóan alkalmas.