+36 30 545 7642 / mezedesmalna@gmail.com

Rólunk.

                                                                                                          


A Mézédes Málnafarm fiatal gazda pályázat keretein belül valósult meg. 2015-ben indult vállalkozásunk Felsőrajkon található, mely Zalaegerszegtől, Nagykanizsától és Keszthelytől egyaránt 27 km-re fekszik. A Principális-csatorna szomszédságában található gyümölcsösünkben 3 hektáron fertődi zamatos és autumn bliss málnafajták termesztésével foglalkozunk, amely fajták lehetőséget biztosítanak számunkra, hogy júniustól az első fagyokig friss málnával ki tudjuk szolgálni vásárlóinkat. A gazdaságunkban málnatermesztés mellett 90 méhcsalád gondozásával is foglalkozunk. A méhcsaládok vándoroltatásával a Magyarországon hagyományosnak számító mézfajtákat is tudjuk kínálni vásárlóinknak.
 

A málnatermés jelentős részét feldolgozzuk, ezáltal növeljük a hozzáadott értéket. A feldolgozás során a nagymama szörp- és lekvárrecept hagyatékát igyekeztük a mai kor elvárásainak megfelelően átdolgozni, ezáltal igyekezünk visszaadni a friss málna nyújtotta élvezetet.

Legelső termékünk a málnaszörp volt, mely kezdetben még a piacig sem jutott el, a családban és ismeretségi körben aratott sikerének köszönhetően. Málnaszörpünk hidegen készül, így megőrizve minden vitamintartalmat. Szörpkészítéshez elsősorban autumn bliss fajtánkat használjuk, mely jelentősen sötétebb színvilágot képvisel, mely vízzel hígítva mutatja meg valódi málna színét. Vitamintartalma révén ajánljuk kisgyermekeknek is, de kiváló frissítő készíthető belőle minden korosztály számára.

Lekvár készítés során a magot nem választjuk külön a hústól, hiszen értékes zsírsavak találhatóak a magban is, melyek többek között az emésztést is elősegítik. Az alap lekvár receptet megbolondítottuk például fehér csokival, mentával, kajszibarackkal, amik biztosítják a gyermekek körében is a sikert. Minden ember megtalálja a maga szájízének megfelelő málnalekvárt. Lekvárjaink nagy részéhez cukrot használunk, azonban vannak mézzel és eritrittel készült lekvárjaink is az egészségesebb életmódra törekvő vásárlóink számára.

A vásárlói igények szükségessé tették a málnának magtól való különválasztását, ezáltal dzsemet is készítünk. Ezzel lehetővé tesszük, hogy másfél évnél fiatalabb gyermekek, aprómag allergiában szenvedők, vagy csupán a magot nem kedvelő vásárlók is élvezhessék a nyár ízeit akár télen is.

A málna levéből készült málnazselé kiválóan alkalmas desszertekhez, például zsemlemorzsához, palacsintához, de húsokhoz mártás helyett is kiváló.

A júliusban dömpingszerűen termő málna lehetővé tette a termékkínálat bővítését, így született meg a málnaecet ötlete, mely az olasz konyhában már hosszú ideje szerepet kap. Nagyanyáink mindenből készítettek ecetet, akár savanyúságot is raktak el benne, de manapság a gyümölcsecetről szinte csak az almaecet jut eszünkben, pedig minden gyümölcsből lehet ecetet készíteni. Málnaecetünk jótékony hatásairól és felhasználásához ötleteket találtok a málnaecet termékismertetőjében.

Tudjuk jól, hogy amiből lekvárt lehet készíteni, abból „pálinkát” is. Nincs ez másként a málnával sem. A törvényi előírások miatt kistermelőként nem nevezhetjük pálinkának, a hivatalos megnevezése málna párlat. Málna párlatunk fogyasztását divesztívumként és aperitívként ajánljuk.

Mézeink a dunántúli legelők különbözőségeinek megfelelően változatosak, repce, akác, hárs és vegyes virág mézeink állnak a vásárlók rendelkezéseire különböző kiszerelésekben.

A málna korábban a házi kiskertekben mindenhol megtalálható volt, azonban mostanra jelentősen csökkent azon kertek száma, ahol akár 2-3 málnabokor is megtalálható lenne. Ezen felbuzdulva „Szedd magad a málnát!” akciókat hirdetünk, mikor mindenki a maga ütemében, akár gyermekekkel együtt szedhetik a málnát. Tapasztalataink szerint a gyerekek jól elfáradnak, kikapcsolódás a család aprajának- nagyjának.

Termékeinkről részletes leírások találhatóak a termékekre kattintva. Jó böngészést kívánunk!

A piacokra való kitelepülésekről az Információk menü >Hol találsz minket< almenüpontjában találtok adatokat.

A Mézédes Málnafarm – Felsőrajk >Facebook< oldalunkon folyamatosan friss információkat osztunk meg követőinkkel. Lájkoljátok oldalunkat és értesüljetek a legfrissebb kedvezményekről, nyereményjátékunkról is, valamint követhetitek munkáink alakulását, málnafarmunk fejlődését is.